EVO KAKO DA OPERETE ŠERPE I TIGANJE BEZ GREBANJA: Sijaće se kao NOVI, a nije caka u sodi bikarboni
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube/SUFEE TV FOR COOKING IN ENGLISH

savet

EVO KAKO DA OPERETE ŠERPE I TIGANJE BEZ GREBANJA: Sijaće se kao NOVI, a nije caka u sodi bikarboni

Zagorelo posuđe blistaće kao novo za minut

Objavljeno:

Čak i najvičnijima u kuhinji se ponekada desi da im hrana zagori i da kao rezultat dobiju uništen sud, tvrdokorne mrlje, koje deluju da se nikada neće oprati.

Tada većina pribegava grubom ribanju žicom ili agresivnim hemikalijama, ali kao i uvek, rešenje se nalazi tamo gde je i problem nastao – u vašoj kuhinji.

Iako je soda bikarbona višenamensko sredstvo koje osim u ishrani, široku primenu ima i u domaćinstvu kada je reč o čišćenju, još jedna stvar, koju većina ljudi uvek ima u svojoj kući, uklanja tvrdokorne, zagorele tragove hrane na posuđu.

Reč je o prašku za pecivo. Dakle, sve što vam je potrebno da biste u potpunosti i bez imalo muke oprali sud koji je zagoreo, jeste jedna kesica ovog sredstva koje se najčešće koristi za pripremu kolača.

Tiganj
foto: Profimedia

U zagoreli sud sipajte tri prsta vode, dodajte prašak za pecivo i stavite da ključa. Zagoreli delovi bi trebalo sami da počnu da se odvajaju, a možete se poslužiti i starom četkicom za zube ili namenskom četkom za pranje sudova.

Ukoliko ne uspete iz prvog puta, postupak ponovite, a šerpu ili bilo koji drugi sud potom operite po uobičajenom postupku, sa malo deterdženta i mlake vode.

Primenom ovog trika uštedećete vreme i zagoreli sudovi vam više neće zadavati glavobolje, a uvek će biti blistavo čisti.

Bonus video:

20:08

VEČERNJI DNEVNIK 14.05.2024.

(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.